Jelentkezem
< élő, online kurzus > < hamarosan > < 16 alkalom >

Refaktorálás a gyakorlatban
Tiszta kód és tervezési minták

Egy átfogó és gyakorlati képzés azoknak a fejlesztőknek, akik szeretnék elsajátítani a modern programozási elveket és technikákat a tiszta, karbantartható és skálázható kód írásához.


Varga Péter,
Senior Software Engineer
@ Kyndryl

Bővebben
Időpont: HAMAROSAN

A képzés során széles körű tudást szerzel az áttervezési technikákról, és megtanulhatod, hogyan javíthatod a kódbázis hatékonyságát és olvashatóságát. Megismered a legújabb refaktorálási módszereket, amelyek segítségével könnyedén karbantarthatod és fejlesztheted a projekteket. A kurzuson való részvételt objektumorientált programozási nyelvet (Java, C#, Python, Kotlin, Ruby, TypeScript) ismerő szakembereknek ajánljuk.

Kinek ajánljuk?
Ambiciózus junioroknak

Ha tökéletesítenéd a programozási stílusodat, és szeretnél profibbá válni a kódolás terén, valamint elmélyítenéd és gyakorolnád a korábban megszerzett elméleti ismereteidet.

Medior szoftverfejlesztőknek

Hatékonyabban szeretnéd alkalmazni a legjobb gyakorlatokat és optimalizálni a kódodat? Akkor a kurzusunk segít maximálisan kihasználni a potenciálodat és fejleszteni a programozási stílusodat.

Tapasztalt szoftverfejlesztőknek

Ha elmélyítenéd refaktorálási ismereteidet, valamint összekapcsolnád a meglévő gyakorlati tapasztalataidat a releváns elméleti tudással.

A kurzus elvégzése után képes leszel:

• számos refaktorálási módszer alkalmazására,

 

• felismerni a jó és rossz kód közötti különbségeket,

 

• megtalálni a megfelelő módját a meglévő kód átalakításának úgy, hogy az ne befolyásolja a funkcionalitást, de javuljon a kód minősége, olvashatósága és csökkenjen a hibák kockázata,

 

• jobbá tenni a karbantarthatóságot és továbbfejleszthetőséget,

 

• tervezési mintákat alkalmazni a meglévő alkalmazások továbbfejlesztése során,

 

• bevezetni olyan korábban már bizonyított megoldásokat, amelyek hasonló problémáknál és kontextusban működtek.

Jelentkezem
A KURZUSRÓL
01
TISZTA KÓD

A kurzuson elsajátítod, hogyan írj tisztább, könnyebben érthető kódot. Megtanulod azokat a bevett gyakorlatokat, amelyek segítenek elkerülni a felesleges kódismétlést, az összetett elágazásokat és a hosszú függvényeket. Emellett megismerheted az egyesítés, kivonás és cserélés technikáit, amelyekkel hatékonyabbá teheted a kódbázist.

02
TERVEZÉSI MINTÁK

Megtanulod, hogyan alkalmazz tervezési mintákat a refaktorálás során, hogy a kódod rugalmasabbá váljon, és könnyebben karbantartható legyen. Megismerkedhetsz például az egypéldányos mintával és a prototípus mintával, amelyek segítségével jobban strukturálhatod a programod. Emellett megtanulod a kód átrendezésének szabályait és technikáit, hogy javíts az olvashatóságán és a hatékonyságán.

Előadó
Varga Péter
18 év tapasztalattal rendelkezik a Java-alapú szoftverfejlesztésben.
Számos iparágban tevékenykedett hazai és nemzetközi projekteken.
Az elmúlt években olyan nagyvállalatok számára készített szoftvereket, mint a Raiffeisen Bank, a Groupama Biztosító, a Nébih és a Kyndryl.
Évente átlagosan 6-8 projektben működött közre fejlesztőként, vezető fejlesztőként, architektként.
Kiemelkedő tapasztalata van a szoftverfejlesztéssel kapcsolatos pozíciók interjúztatása terén.
Program
REGISZTRÁCIÓ
 
 
 
Kötelezően kitöltendő mező