Találkozz Horváth Gergellyel és más szakemberekkel és sörözz az IT-szakmával! | robot_dreams
A megrendelés állapotának követéséhez, kérjük, engedélyezd e-mailben.
Írd be az e-mailben kapott kódot Írd be az SMS-ben kapott kódot
 
A kód 2 percig érvényes Az SMS-ben kapott kód 2 percig érvényes
Biztosan ki szeretnél lépni?
A munkamenet lezárult
Vissza a kezdőlapra
Találkozz Horváth Gergellyel és más szakemberekkel és sörözz az IT-szakmával!

Találkozz Horváth Gergellyel és más szakemberekkel és sörözz az IT-szakmával!

A robot_dreams is ott lesz az idei BeerUP Tech Festen a Dürerben június 20-án. A régi motorosoknak is újat mondó előadások, sörkóstolás, szakmázás, networking – ingyenes belépéssel.

„Az eddigi legnagyobb rendezvényünkre készülünk, 1000-1500 embert várunk június 20-án” – mondja Németh Laura, a Mndwrk, egy IT-munkaerő platform cég Community Manager munkatársa. A cég öt éve szervez évente többször is BeerUP néven a hagyományos IT-meetupoknál lazább, kötetlenebb és sörkóstolóval egybekötött eseményeket, nem konferenciaközpontokba, hanem például gamer kocsmákba vagy a Gozsdu melletti Stifler Házba. Évente egyszer pedig BeerUP Tech Fest néven egy nagyobb fesztivált is tartanak, korábban kétszer megtöltötték a WestEnd tetőteraszát, mára viszont már nagyobb helyszínt kellett keresni, így tartják idén az eseményt a szintén fővárosi Dürer Kertben.

„A hagyományos IT-konferenciáknál sokkal barátságosabb közeget teremtünk, a szakmai előadások mellett sörkuponokkal készülünk a résztvevőknek és ebben a közegben sokkal jobban lehet egymással és az előadókkal is beszélgetni” – emeli ki. A két színpadon fellépő előadók közt pedig számos meghatározó szereplő mellett, mint a Dynatrace-től, a FrontEndARTtól, a Rheinmetall Electronics Hungarytől, a META-INF-től, a One Identitytől és a Tata Consultancy Servicestől érkező szakemberek, ott lesz a robot_dreams egyik előadója is.

Idénre nagyobb helyszínt kellett keresni, hiszen egy-másfél ezer embert várnak.

Horváth Gergely, a nagy terhelhetőségű rendszerekről szóló képzésünk oktatója NALSD: Hogy tervez a Google? címmel ad elő, ahol szó lesz arról, mi az a Non-Abstract Large System Design, mitől hibatűrő és nagy terhelhetőségű egy rendszer, illetve konkrét pozitív és negatív példákat is sorol majd. Az esemény azért is fontos, mert az online oktatásból annak rengeteg előnye – például hogy rugalmas és naprakész – mellett is hiányzó személyes találkozásokra ilyenkor van lehetőség. A rendezvény ingyenes, ide kattintva lehet rá regisztrálni, ráadásul az előadások utáni kvízen egyebek mellett 50-200 ezer forintos, a robot_dreams képzéseire felhasználható kupont is nyerhet, aki eljön. 

A senioroknak is tudnak újat mondani

Németh Laura hangsúlyozza, hogy szándékosan nem szűkítették le a témát az IT-szcéna egyetlen szegmenségre. „Lesznek előadások a DevOpsról, a tesztelésről, a mesterséges intelligenciáról (MI/AI) és arról, az hogyan forradalmasítja a sörfőzést, a Javaról, a JavaScriptről” – sorolja. „Az esemény célközönségét elsősorban a medior és a senior IT-szakemberek képezik. Természetesen a junior szakembereket is sok szeretettel várjuk az eseményen. Az előadások célja alapvetően az, hogy a régóta szakmában lévőknek is tudjunk újat mondani” – fejti ki. Mindenki igyekszik ugyanis interaktív és jó hangulatú előadásokat tartani, de kell hozzájuk IT-tudás, a teljesen laikusok nem biztos, hogy érteni fogják. 

Lesz szó a szoftverek minőségbiztosításáról, az Atlassian-alkalmazásfejlesztésről, az általános mesterséges intelligenciáról (artificial general intelligence, AGI) és az MI felelős felhasználásáról, előkerül egyebek mellett egy, 3D autós navigációs tesztelésre használt, kiterjesztett valóságot alkalmazó szemüveg, az érzékeny adatok védelme, a .NET UWP appok portolása MAUI-ra, a függőségek frissítése és az is, miben hasonlít egyre jobban az autónk egy okostelefonhoz. Este tíztől pedig a tradicionális ska és a dancehall, reggae, dub stílusjegyei mellé olykor a magyar népzene és a jazz elemeit is párosító Pannonia Allstars Ska Orchestra (PASO) zenekar koncertjével zárják a napot. A teljes program itt olvasható.

A kisebb rendezvényekre sör-sommeliert is hívnak, itt a létszám miatt a regisztrációkor adnak – amúgy üdítőre is beváltható – sörkuponokat, aki hoz még magával embert, annak többet is, illetve a kiállító cégek is osztanak ilyet valamilyen aktivitásért cserébe. Sörözni pedig az előadókkal is le lehet ülni. „Kifejezetten kérjük az előadóktól, hogy ha tudnak, maradjanak még az előadásuk után. Persze a prezentáció végén lehet kérdezni, de sokan inkább személyesen beszélgetnek velük, erre nyitottak is szoktak lenni. Más rendezvényünkön is volt, hogy még az előadás után másfél óráig jöttek oda valakihez a résztvevők” – ecseteli. 

A helyszín, a keretek mind azt segítik, hogy itt jó hangulatú szakmázós beszélgetések jöhessenek létre. Ez nem egy állásbörze, de a szervező cég IT-sokra szabott álláskereső felülete mellett ezen az eseményen is körbe lehet nézni, mik az elhelyezkedési lehetőségek. Illetve lesznek olyan játékok is, mint csocsó bajnokság vagy darts és az elektromos rollereket is ki lehet próbálni. Az előadások utáni kvízen az első három helyen szereplő résztvevők kapnak robot_dreams kupont. Emellett pedig még a főszponzor Rheinmetall nemzetközi hadiipari és járműipari cég zalaegerszegi gyárába is lehet nyerni egy látogatást.

További cikkek
Farkas Zsolt interjúnkban beszélt arról is, miért nem írat teljes blogbejegyzéseket a géppel, hogyan szűrik ki a hallucinációkat és miként hat az automatizálás a munkaerő-igényre.
Profi szoftverekkel és technikákkal eltűnt emberek, jachtok és titkolni vágyott, bebukott cégek is előkerülhetnek 🔵 robot_dreams – a jövő gondolkodásának iskolája